wijngeschenk

wijngeschenkEen wijngeschenk… altijd leuk om te krijgen!  Of om te geven…  Maar welke wijn neem je mee? Kiezen is niet altijd evident.  Zoals mensen een persoonlijkheid hebben, hebben de meeste wijnen ook een persoonlijkheid. Je kan er maar beter voor zorgen dat deze tussen mens en wijn ook samen vallen.

De persoonlijkheid van je vrienden ken je maar het is moeilijker om de persoonlijkheid van een wijn te achterhalen. De druif heeft uiteindelijk het belangrijkste aandeel in die typische eigenheid van een wijn. Als je je vrienden en familie goed kent kan je aan de hand van volgende tips op zoek gaan naar wijnen op basis van volgende druiven. Kies je perfecte wijngeschenk!

 

  1. Beginnende wijnliefhebber of fuifbeest

Voor een beginnende wijndrinker ga je best op zoek naar een wijn die niet te zwaar is en vooral gemakkelijk drinkt. Een allemansvriend zoals we dit in de volksmond noemen. Deze wijnen zijn niet direct gelinkt aan een druif maar veeleer aan de manier van wijn maken. Ze zullen ook eerder in de goedkope prijsklasse vallen

Tip voor wit: The River garden Chardonnay

Tip voor rood: Melck’s red

Je kan altijd een mix samenstellen. Geef bij de opmerkingen aan dat het als geschenk bedoeld is en dan voorzien wij een geschenkverpakking.

 

  1. wijngeschenkDe genieter

Een genieter zal graag een goed glas wijn drinken maar zal zijn keuze goed afwegen. De prijs/kwaliteit- verhouding is hier heel belangrijk. We gaan dus op zoek naar wijnen die top zijn in hun prijsklasse. Meestal zal dit een mooie wijn zijn in de prijsklasse tussen € 10 en € 15.

Tip voor wit: Constantia Glen Sauvignon Blanc

Tip voor rood: Remhoogte Soaring Eagle (blend van Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Pinotage)

 

  1. De fijnproever

De fijnproever wilt altijd een top wijn hebben, meestal is de prijs van de fles niet zo belangrijk. Het moet uiteraard evenredig zijn met de kwaliteit. Een fijnproever drinkt graag een fles die speciaal is, een fles waar een verhaal achter zit. Een fles vol genot van het begin tot de laatste druppel.

Tip voor wit: Muratie Laurens Campher (blend van Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Verdelho en Viognier)

Tip voor Rood: Kleinood Tamboerskloof Syrah

 

  1. De trendwatcher

De trendwatcher is meestal iemand waar mode, trends, lekker eten en drinken centraal staan. Deze mensen houden van de geraffineerde dingen in het leven. Ze gaan op zoek naar de finesse en elegantie in alles. Zo ook in wijn. Trendwatchers houden niet van zware wijnen. Neem wijnen die scoren omwille van hun elegantie en finesse… Wijnen op basis van Pinot Noir en Sauvignon Blanc kunnen hier beter bekoren.

Tip voor wit: Ataraxia Sauvignon Blanc

Tip voor rood: Ataraxia Pinot Noir

 

  1. genieten1De chique madam of heer

Als we spreken over dames die graag een beetje opscheppen met kledij, juwelen en hun kookkunsten dan ga je best op zoek naar wijnen die heel rijk zijn en veel smaak hebben. Dit hoeven daarom geen plompe wijnen te zijn maar wijnen die wel complex zijn.

Tip voor wit: Kleinood Tamboerskloof Viognier

Tip voor rood: Muratie Ansela van de Caab (blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc)

 

  1. De Franse wijndrinker

Niets is leuker dan iemand die zweert bij Franse wijnen. Ondertussen weet iedereen die iets van wijn kent dat er overal ter wereld goede wijn gemaakt wordt. Verras je vriend met een prima niet Franse wijn en hij zal je nog lang herinneren. Zorg er natuurlijk voor dat je wijngeschenk van goede kwaliteit is.

Je kan ook zorgen dat de wijn in dezelfde stijl is van de wijnen die je vriend of vriendin graag drinkt. Als je vriend(in) graag Bourgogne drinkt geef hem/haar dan iets op basis van Chardonnay of Pinot Noir.  Drinkt hij of zij liever Bordeaux dan geef je hem/haar wijn op basis van Cabernet Sauvignon of Merlot.

Tip voor wit: Muratie Isabella Chardonnay (vb.Bourgogne)

Tip voor Rood: Constantia Glen five (Typische Bordeaux blend)

 

  1. Remhoogte Honeybunch Chenin Blanc 2013De ondekkingsreiziger

Je hebt altijd mensen die liever iets speciaal krijgen als cadeau.  Een wijn die niet al te bekend is, een wijn die niet gemaakt is van de typische druiven. Maar wel een wijn die heel typisch is voor een land of een streek. Ook daar heb je mooie mogelijkheden…

Tip voor wit: Remhoogte Honeybunch Chenin Blanc

Tip voor rood: Remhoogte Bushvine Pinotage

 

Aan de hand van deze tips kan je beter het perfecte wijngeschenk voor je vrienden vinden.

Je beste wijn drink je met je beste vrienden… Schol!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik