WijngaardZuid-AfrikaWat doen we?

Wijnsafari brengt Zuid-Afrika tot in jouw huiskamer. Je proeft de lekkerste wijnen, je leert over de imposante wijnhuizen of je gaat mee op ontdekkingsreis in het boeiendste land van Afrika.

Als bekroond sommelier met de expertise Zuid-Afrikaanse wijnen reist Frederik Crul al 12 jaar naar het zuidelijkste land op het Afrikaanse continent. Zo staan we in heel nauw contact met exclusieve wijndomeinen en andere pareltjes in het land.

Bert Schelfhout verbleef gedurende vijf maand in Kaapstad en legde er de meest uiteenlopende contacten. Van Zuid-Afrikaners tot echte Belgische ondernemers.  Bert ontdekte de meest uiteenlopende hoekjes van de Western Cape…

Bert en Frederik slaan de handen in elkaar om Zuid-Afrika naar je toe te brengen. Maak je klaar voor een uitzonderlijke mix van cultuur en natuur. Van wining & dining. Van rust en ontspanning.

Wijnsafari gaat de uitdaging aan om jou Zuid-Afrika te laten ontdekken zoals je het nergens anders kan smaken.

 


 

Wijnsafari: hoe het allemaal begon…

Stellenbosch, 14 mei 2016. Johan steekt de braai aan. Drie zebra’s kijken om. Het is 17u15. Frederik & Bert mijmeren na over hun dagje tussen de wijngaarden. Na hun ochtend in het feërieke Hermanus was de namiddag gevuld met intense ontmoetingen én proeven. “Ik wist niet dat de smaak van de wijn verschilt naargelang het type glas. Of dat wijnglazen überhaupt 60 euro kunnen kosten. Amai, die Rall was lekker.”vertelt Bert uitbundig.

“Jullie hebben de crème de la crème van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers ontmoet. Hun liefde en kennis voor het vak zorgen voor pareltjes.” reageert Frederik.“Morgen heb ik nog twee mooie domeinen in petto.”

WijnsafariDe braai is stilaan gaar en Johan bedient het gezelschap van een goed stuk vlees. Frederik schenkt Luddite bij. “Dit wijntje is gemaakt van de Shirazdruif en kan zeker nog 5 jaar rijpen in de kelder. Niels was in topvorm vandaag.”

Johan verrast “Wat ben ik blij dat ik mee ben. Ik wil niet emotioneel klinken, maar deze reis is een van de beste ervaringen in mijn leven. Zuid-Afrika, wat een ontdekking! Ik weet niet of ik nog terug naar België wil.”

“We moeten meer Zuid-Afrika naar België brengen. Die wijnen zijn heerlijk. En je kennis, Frederik, verbaast me keer op keer.” vervolgt Bert.

“Ge moet daar meer mee doen Frederik. Volgend jaar komen we terug. Sophie, Nico én Ignace gaan zeker mee willen.”

“Haha, deal.” besluit Frederik.

Die avond bij zonsondergang werd Wijnsafari geboren. Cheers!

 


Contactgegevens

Frederik Crul         [email protected]       +32 497 30 67 40
Bert Schelfhout     [email protected]              +32 473 52 72 91          +27 71 644 47 52 (Zuid-Afrika)

Wijnsafari VOF
Otegemse Steenweg 15
8540 Deerlijk
[email protected]
BE 0658 808 954 (ondernemersnummer en BTW-nummer)

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik