Wijn is goed voor

Wijn is goed voorZe leefden nog lang en gelukkig. Wil je ook zo’n sprookjeshuwelijk? Dan blijkt wijn echt wel een aanrader. Wetenschappers van de universiteit van Michigan toonden aan dat koppels die regelmatig wijn drinken gelukkiger zijn in hun relatie.  De experts vermoeden dat meerdere zaken een rol spelen. De positieve associaties bij het wijn drinken alsook de heilzame stof Resveratrol, aanwezig in de wijn. Schol! Love is in the air!

De studie, dit jaar gepubliceerd in The Journals of Gerontoly, toont aan dat wijn je kansen op een geslaagd huwelijk verhoogd. Gerontologie is de wetenschapstak dat het ouder worden bestudeert.  Koppels die samen wijn drinken lijken gelukkiger door het leven te gaan.  Vrouwen blijken gelukkiger te zijn als hun man wijn drinkt, dan als hij dat niet doet.  De studie onderzocht 4864 deelnemers uit de Verenigde staten.  Niet de hoeveelheid alcohol speelt een rol, wel of beide partners al dan niet wijn drinken op regelmatige basis.

 

Wijn is goed voor je relatie

“We suggereren niet dat de mensen meer moeten drinken.” reageert de auteur van de studie, Dr. Kira Birditt. “We zijn nog niet zeker waarom dit gebeurt. Sociaal drinken is mogelijk niet de enige reden waarom relaties gelukkiger zijn.” Birditt is gespecialiseerd in liefdesrelaties. Het is niet de eerste keer dat wetenschappers voordelen van wijn ontdekken. Uit heel wat studies blijkt dat een van de ingrediënten van wijn, Resveratrol, zeer gunstig blijkt te zijn. “Mogelijks kan Resveratrol ook hier een rol spelen.” aldus Birditt.

wijn is goed voorEerder toonden wetenschappers de gunstige werking van Resveratrol aan voor het voorkomen van hartaandoeningen en kanker. De stof heeft ook een positief effect op de stofwisseling bij obese mannen (Type 2 diabetes). Resveratrol komt onder meer voor in de schil van blauwe druiven.
Wijnsafari beaamt de weldaden van wijn voor een geslaagde liefdesrelatie. “We stellen alles in het werk om mensen gelukkiger te maken.” lacht sommelier Frederik Crul. “Je kan dus maar beter op regelmatige basis een flesje kraken.”

Help jij ook iemands relatie verbeteren?  Stuur hen deze wijze raad ;-).  Wijn is goed voor …

Bronnen: http://www.oregonlive.com/ en The Philadelphia Inquirer

Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik