Constantia Glen

Constantia Glen Wijnhuis Constantia Glen is ideaal gelegen op slechts een steenworp van het bruisende centrum van Kaapstad. De wijnmakers produceren ultra-premium, koele klimaat wijnen in een schilderachtig kader. Het wijndomein ligt in een unieke streek tussen de Constantiaberg en de Tafelberg.
De wijngaarden zijn overwegend op noord-oosten gerichte hellingen aangeplant. Deze typische ligging zorgt dat de late middagzon optimaal in de wijngaarden valt. Hierdoor krijg je een trage rijping van de druiven. Afgebrokkelde graniet en Tafelberg zandsteen zijn de dominante types bodem. Deze vormen de mineraliteit en het sierlijke karakter van de Constantia – wijnen. De rijke klei ondergrond zorgt voor een goede opslag van water die belangrijk is in deze droge streken. De wijnmakers dragen ecologie hoog in het vaandel. Ze werken alleen met biologische middelen om insecten en ongedierte onder controle te houden.

Kwaliteit primeert

Constantia GlenBij wijnhuis Constantia Glen is het meteen duidelijk dat de kwaliteit van de wijnen in eerste instantie wordt gemaakt in de wijngaard. Ze produceren 4 wijnen: De Constantia Glen Two, de Constantia Glen Three, de Constantia Glen Five en een speciale Constantia Glen Sauvignon Blanc. Met goede druiven hoeft men niet veel meer tussen te komen tijdens het wijnmakingsproces.

Het domein telt 60 hectare waarvan slechts 29 hectare wijnstokken. Hierdoor is de productie van de Constantia Glen wijnen beperkt tot 100 000 flessen per jaar.  De wijngaarden liggen op een hoogte van 130 tot 270 meter boven de zeespiegel. De druiven worden op de steile bergflanken handmatig geplukt. Hiermee zet men het traditionele karakter van de wijn in de verf.  De koude maritieme bries van de Atlantische oceaan zorgt voor een mooie afkoeling in deze zonnige streek.

Constantia: een unieke streek

Constantia GlenDe ideologie van de streek Constantia wordt weerspiegeld in de unieke insigne in elke Constantia fles. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 16°C mag Constantia zich een koele regio noemen in Zuid-Afrika. Wijnteelt met dergelijke koele klimatologische omstandigheden resulteert in een langzame rijping en lage opbrengsten met een uitzonderlijk goede kwaliteit van druiven. Dit zorgt voor frisse witte wijnen en elegante maar levendige rode wijnen met veel finesse en  structuur. De setting van dit gebied onderscheidt ze van heel wat andere Zuid-Afrikaanse gebieden. Constantia is de oudste wijnproducerende regio in Zuid-Afrika die teruggaat tot 1685.

Constantia is geflankeerd aan maar liefst drie zijden door de koude Atlantische Oceaan. De streek vertegenwoordigt slechts 0,4% van de totale wijnteelt van Zuid-Afrika.  Het is dus een klein maar belangrijke stuk wijngebied waar wijnmakers enkele van de beste wijnen van het land produceren. De Constantia Wijnroute bestaat uit 9 wijndomeinen. Alle domeinen hebben een unieke wijn ervaring op slechts 15 à 20 minuten van het centrum van Kaapstad.

 

Ons aanbod wijnen van Constantia Glen

Constantia Glen Sauvignon Blanc

Constantia Glen Three (Rode blend)

Constantia Glen Five (Rode blend)

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik