altydgedacht wijnen

altydgedachtwinefarmWijndomein Altydgedacht in Durbanville werd opgericht in 1698. Wijnmaker en eigenaar John Parker heeft een bijzondere band met België. Zijn vrouw, Lieva Valkeniers is de dochter van de Belgische politicus en Dilbekenaar Jef Valkeniers. Altydgedacht combineert traditie met moderne technieken om karakterwijnen te maken van uitstekende kwaliteit. Het domein ligt op de vruchtbare hellingen van de Tygerberg en werd eigendom van de familie Parker in 1852.

De broeders John en Oliver maken gebruik van de gevarieerde bodems om druiven te bekomen van hoge kwaliteit. Zo realiseren ze erg lekkere wijnen met een uitgesproken smaak die de regio Durbanville in Zuid-Afrika typeert.

In 1852 verworf George Francis Parker, een Britse koopman de boerderij. In 1819 was hij met z’n ouders en broer naar de Kaap verhuist. Toen hij de boerderij kocht, vestigde zijn familie zich in Australië. Ondertussen zijn we vijf generaties verder en blijft de familietraditie behouden. De kelder, die dateert uit het begin van de jaren 1700 is een van de oudste nog werkende wijnkelders uit Zuid-Afrika.

 

Altydgedacht Wine Estate

Altydgedacht Wine Estate ligt op slechts 15 km afstand van de Atlantische oceaan.  Hierdoor ligt het in de koelste wijngebieden van Zuid-Afrika. De vele zonne-uren én de afkoeling zijn een bijzondere troef.  ligt Jaarlijks worden zo’n 130 ton druiven geplukt. Slechts een deel wordt geselecteerd om wijn op het landgoed te maken. De gemiddelde neerslag in Durbanville bedraagt 550 mm per jaar. De wijnstokken worden niet geïrrigeerd. Men snijdt laag bij zodat men nooit meer dan 10 ton druiven heeft per hectare.

Het wijndomein is vrij te bezoeken. Je kan er wijn proeven en er is een lekker authentiek restaurant.

Daltydgedacht wijnene wijngaarden bestaan uit volgende druiven: Chardonnay, Chenin Blanc, Gewurztraminer, Hanepoot, Sauvignon Blanc, Weisser Riesling, S.A. Riesling en Viognier.  De rode cultivars zijn Barbera, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Gamay, Merlot, Shiraz en Pinotage.

Dit resulteert in een mooi gamma wijnen.

Wijnsafari heeft volgende wijnen geselecteerd om aan te bieden aan z’n klanten:

Witte wijnen:

Altydgedacht Sauvignon Blanc

Altydgedacht Estate White “The Ollo”

Altydgedacht Weisser Riesling

Rode wijnen:

Altydgedacht Pinotage

Altydgedacht Barbera

jefvalkeniersAltydgedacht Wijnen

Getagd op:        

One thought on “Altydgedacht Wine Estate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik