Altydgedacht Weisser Riesling

 8,95

De Altydgedacht Weisser Riesling weerspiegelt de elegante eigenheid van de Riesling druif met Zuid-Afrikaanse finesse.

Wijnmaker Etienne Louw realiseerde met deze lekkere Riesling een mooie afdruk van de bijzondere mogelijkheden van terroirs in Durbanville. Hij creëerde een fijne balans en een fruitige intensiteit met smaken van meloen en witte peer.

Artikelnummer: altydgedacht-weisser-riesling Categorieën: , , , Tag:

Beschrijving

altydgedacht weisser rieslingDe Altydgedacht Weisser Riesling weerspiegelt de elegante eigenheid van de Riesling druif met Zuid-Afrikaanse finesse. Wijnmaker Etienne Louw realiseerde met deze lekkere Riesling een mooie afdruk van de bijzondere mogelijkheden van terroirs in Durbanville. Hij creëerde een fijne balans en een fruitige intensiteit met smaken van meloen en witte peer.

Altydgedacht Wine Estate ligt op slechts 15 km afstand van de Atlantische oceaan.  Hierdoor ligt het in de koelste wijngebieden van Zuid-Afrika. De vele zonne-uren én de afkoeling zijn een bijzondere troef.  ligt Jaarlijks worden zo’n 130 ton druiven geplukt. Slechts een deel wordt geselecteerd om wijn op het landgoed te maken. De gemiddelde neerslag in Durbanville bedraagt 550 mm per jaar. De wijnstokken worden niet geïrrigeerd. Men snijdt laag bij zodat men nooit meer dan 10 ton druiven heeft per hectare.

De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden op Altydgedacht is 28 jaar. De druiven worden handmatig geplukt in de vroege, frissere ochtenduren. Na het oogsten worden de druiven gekoeld (10°) vooraleer men het vinificatieproces start. De druiven worden gesorteerd, geplet en twee dagen koud bewaard. Het sap werd koud gefermenteerd bij 12 graden volgens de VIN13-methode.  Om de ontwikkeling van de smaak en het mondgevoel te optimaliseren berustte de wijn na fermentatie nog 3 maanden op de wijnmoer (bezinksel).

 

Food Pairing door sommelier Frederik Crul

Deze Altydgedacht Weisser Riesling is vanzelf verfrissend en daarom de ideale partner voor gerechten met gerookt vlees.

 

Bewaarpotentieel

Je kan deze wijn tot 5 jaar bewaren.

 

Beschrijving Altydgedacht Weisser Riesling

Inhoud: 75 cl

Druif: Riesling

Wijnhuis: Altydgedacht

Regio: Durbanville, Zuid-Afrika

Verkoopprijs: € 8,95 incl. BTW

Alcoholpercentage: 13,19%

PH-waarde: 3,02

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Altydgedacht Weisser Riesling” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik