Altydgedacht Barbera

 12,75

De Altydgedacht Barbera heeft een rijke rode kleur en een neus van donker fruit en eik.  Wijnmaker Etienne Louw realiseerde een lekkere Barbera met een elegante tanninestructuur. Deze van oorsprong Italiaanse druif zorgt voor een prachtresultaat in een regio als Durbanville.

Artikelnummer: altydgedacht-barbera Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Altydgedacht BarberaDe Altydgedacht Barbera heeft een rijke rode kleur en een neus van donker fruit en eik.  Wijnmaker Etienne Louw realiseerde een lekkere Barbera met een elegante tanninestructuur. Deze van oorsprong Italiaanse druif zorgt voor een prachtresultaat in een regio als Durbanville.

 

Altydgedacht Wine Estate ligt op slechts 15 km afstand van de Atlantische oceaan.  Hierdoor ligt het in de koelste wijngebieden van Zuid-Afrika. De vele zonne-uren én de afkoeling zijn een bijzondere troef.  ligt Jaarlijks worden zo’n 130 ton druiven geplukt. Slechts een deel wordt geselecteerd om wijn op het landgoed te maken. De gemiddelde neerslag in Durbanville bedraagt 550 mm per jaar.

Tegelijk worden de wijnstokken niet geïrrigeerd. Door de droogte haalt de druivelaar het maximum uit de grond. Men snijdt laag bij zodat men nooit meer dan 10 ton druiven bekomt per hectare.

 

In de wijngaard

De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden op Altydgedacht is 28 jaar. Er is geen irrigatie waardoor de druivelaars krachtig en diep moeten wortelen om voldoende vocht te absorberen.  De opbrengst voor de Barbera is 6 ton per hectare. De wijnboeren staan garant voor een intensief beheer van de wijngaarden om zo een optimaal resultaat te bekomen.

Food Pairing door sommelier Frederik Crul

Deze Altydgedacht Barbera past erg goed bij tal van Mediterraanse gerechten en pasta’s. Ook ’s avonds bij de haard drinkt hij erg smakelijk. Past bijvoorbeeld ook goed bij tapa’s.

 

Bewaarpotentieel

Je kan deze wijn tot 8 jaar bewaren.

 

Beschrijving Altydgedacht Barbera

Inhoud: 75 cl

Druif: Barbera

Wijnhuis: Altydgedacht

Regio: Durbanville, Zuid-Afrika

Verkoopprijs: € 12,75 incl. BTW

Alcoholpercentage: 14,15%

PH-waarde: 3,45

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Altydgedacht Barbera” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik