Altydgedacht Sauvignon Blanc

 11,35

Deze Altydgedacht Sauvignon Blanc toont Zuid-Afrikaanse elegantie in het glas.  Wijnmaker Etienne Louw realiseerde een mooie ‘Sauvignon Blanc’-afdruk van de bijzondere mogelijkheden van terroirs in Durbanville.

Artikelnummer: altydgedacht-sauvignon-blanc Categorieën: , , ,

Beschrijving

Altydgedacht sauvignon blancDeze Altydgedacht Sauvignon Blanc toont Zuid-Afrikaanse elegantie in het glas.  Wijnmaker Etienne Louw realiseerde een mooie ‘Sauvignon Blanc’-afdruk van de bijzondere mogelijkheden van terroirs in Durbanville. We smaken o.a. groene peper, groene vijgen, passievrucht en guave. Het tropisch fruit is dominant op het pallet.  Dit is een erg uitnodigende wijn om te aperitieven. Deze wijn past ook prima bij vis en vegetarische gerechten.

Altydgedacht Wine Estate ligt op slechts 15 km afstand van de Atlantische oceaan.  Hierdoor ligt het in de koelste wijngebieden van Zuid-Afrika. De vele zonne-uren én de afkoeling zijn een bijzondere troef.  ligt Jaarlijks worden zo’n 130 ton druiven geplukt. Slechts een deel wordt geselecteerd om wijn op het landgoed te maken. De gemiddelde neerslag in Durbanville bedraagt 550 mm per jaar. Tegelijk worden de wijnstokken niet geïrrigeerd. Door de droogte haalt de druivelaar het maximum uit de grond.
Men snijdt laag bij zodat men nooit meer dan 10 ton druiven bekomt per hectare.

 

In de wijngaard

De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden op Altydgedacht is 28 jaar. Doordat men niet irrigeert bekomt men een gemiddelde van 9 ton druiven per hectare.  Voor het maken van deze lekkere wijn werden verschillende terroirs gebruikt. Een derde van de druiven komt van een blok van 23 jaar oud gelegen op een zuid-westelijke helling. Een derde komt van een 13 jaar oude wijngaard op een oostelijke helling. Het laatste derde is afkomstig van een 9 jaar oude wijngaard op een zuidelijke helling.  Op die wijze kan de wijnmaker mooie accenten leggen.

De druiven werden machinaal geoogst in de vroege, frissere ochtenduren.

 

Food Pairing door sommelier Frederik Crul

Deze Altydgedacht Sauvignon Blanc nodigt uit om genereus te genieten.  De wijn past dan ook prima bij vis, sushi, kip en  vegetarische gerechten.

 

Bewaarpotentieel

Je kan deze wijn tot 3 jaar bewaren.

 

Beschrijving Altydgedacht Sauvignon Blanc

Inhoud: 75 cl

Druif: Sauvignon Blanc

Wijnhuis: Altydgedacht

Regio: Durbanville, Zuid-Afrika

Verkoopprijs: € 9,55 incl. BTW

Alcoholpercentage: 13,69%

PH-waarde: 3,24

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Altydgedacht Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik