Spioenkop

Koen Roose: “a great wine begins in your head”

Spioenkop

Koen Roose, een jonge ambitieuze Belg die naar Zuid-Afrika trekt om daar de wereld te verbazen met zijn Spioenkop wijnen. Wijn is een kunst die hij leerde van zijn leermeester François Naudé, “de koning van de Pinotage“.

In de Elgin regio kocht hij z’n eigen stuk grond. Sinds 2010 maakt hij er zijn eigen wijnen die de naam Spioenkop dragen.

Hij startte met het planten van Sauvignon Blanc en Pinotage. Dit waren dan ook de eerste wijnen die op de markt kwamen. Ondertussen verbouwt hij ook Riesling, Chenin Blanc, Pinot Noir en zelfs Chardonnay. De 2 laatste druivensoorten zullen vooral gebruikt worden om de Spioenkop MCC te maken.

Koen gelooft in de kracht van de natuur.  Als je de natuur goed behandelt, kan je het resultaat merken in het glas, is zijn motto. Een glas wijn drinken moet dan ook de ganse filosofie van de “Spioenkop experience” kunnen tonen. Natuur, vakmanschap en kunst die leiden tot de fijnzinnigheid die de Spioenkop wijnen zo kenmerken.

Spioenkop maakt met zijn “1900” wijnen ook een alternatief label. Deze wijnen worden gemaakt van druiven die niet noodzakelijk van eigen grond komen. Ze zijn iets rijker maar de uitgesproken stijl blijft  duidelijk aanwezig.

Spioenkop is gelegen in de “Elgin Vallei”

De Elgin vallei of de “ward Elgin” is gelegen in het district Overberg. Het gebied ligt ten Zuid-Oosten van Kaapstad op zo’n 15km van de kust. Spioenkop is heel centraal in deze regio op een hoogte van 300m boven de zee spiegel gelegen. Elgin is een regio met veel wind, die heel belangrijk is voor de wijnbouw. Wind zorgt voor natuurlijke afkoeling en voorkomt ziektes in de wijngaarden. De regenval op jaarbasis bedraagt er ongeveer 1000 mm. In deze regio zullen de druiven een langere rijpingsperiode hebben wat ten goede komt aan de kwaliteit van de wijnen.

Bij ons kan je volgende wijnen bestellen:

Spioenkop 1900 Sauvignon Blanc

Spioenkop “1900” Pinotage

Spioenkop Pinot Noir

Spioenkop Riesling

Getagd op:                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik