Gilles De Coster Zuid-Afrika

Gilles De Coster Zuid-AfrikaGilles De Coster. Tien Vlamingen. Zuid-Afrika.  Dat is het recept voor een nieuwe bloedstollende reeks van de Mol. Als Zuid-Afrika lovers willen we jou enkele inzichten geven zodat je van dag 1 goed in de startblokken staat om te speuren naar de leugenaar in de groep.   Vanaf zes februari krijg je wekelijks spanning én avontuur in de Mol Zuid-Afrika.

We gidsen je door 10 mogelijke locaties en 5 elementen die zeker aan bod zullen komen.

Het promofilmpje gaf ons alvast enkele hints. Wijnsafari waagt zich aan enkele voorspellingen.

10 plaatsen waar de drie weken zich kunnen afspelen

 1. Kaapstad

Kaapstad De MolMet in het kielzog de Tafelberg haalt men in het introfilmpje halsbrekende toeren uit op een gebouw in het centrum van Kaapstad.  Kaapstad staat steevast in de lijstjes van mooiste steden ter wereld, iets wat ongetwijfeld ook zal blijken uit de reeks.  Wie Kaapstad zegt, zegt onder meer Tafelberg, Waterfront, Camps Bay Beach, Long Street, Kloof street, Kirstenbosch Gardens en  Greenpoint Parc.

 

 

 1. Krüger National Parc

Krüger De MolGeen ‘De Mol’ zonder safari.  Voor de serie trekt men hoogstwaarschijnlijk naar het wereldbekende Krüger National Park…  Een ideaal speelterrein (2 miljoen hectare) voor magnifieke opdrachten en belevenissen ;-). Wie zal als eerste de Big Five kunnen spotten?

 

 

 1. Houtbaai en Chapman’s Peak drive

Houtbaai De MolHoutbaai is gelegen op 20 kilometer ten zuiden van Kaapstad. De prachtige baai ligt verborgen tussen Chapman’s Peak en de berg Sentinel.  Je hebt er een gezellige visserhaven die mogelijkheden biedt om marine tours te doen in de Atlantische oceaan. Chapman’s peak drive staat gekend als een van de mooiste kustroutes ter wereld.  Je kan er fietsen, lopen, hiken, foto’s maken van de weerzinwekkende natuurpracht.

 

 1. Oudtshoorn

Oudtshoorn De MolOudtshoorn staat gekend als de wereldhoofdstad van de struisvogels. De spontane dieren bieden kansen voor plezierige opdrachten waar de Mol ongetwijfeld toe zal slaan… In het doolhof bijvoorbeeld… Oudtshoorn is droger van klimaat en ligt zo’n 5u van Kaapstad. Bij Oudtshoorn ligt ook de Cango Caves, spectaculaire grotten die mogelijk het decor vormen van een ondergrondse opdracht waar een mol goed kan gedijen.

 

 1. Stellenbosch

Stellenbosch De MolUniversiteitstad Stellenbosch is gekend omwille van haar gerenommeerde wijndomeinen. Het stadscentrum in Kaaphollandse stijl is uitermate aangenaam om weg te dwalen. De domeinen zijn zo uitgestrekt en hebben bijzondere troeven

 

 

 1. Johannesburg

Johannesburg De Mol‘Joburg’ ademt business. De noordelijke stad zal naar alle waarschijnlijkheid het decor vormen voor een uitdagend stadsspel waarbij Zuid-Afrikanen een rol spelen. Het bruist er van Zuid-Afrikaanse bedrijvigheid.

 

 

 

 1. Hermanus

Hermanus De MolWie Hermanus zegt, zegt walvissen. Dat is de voornaamste reden waarom toeristen naar de mooie havenstad trekken. Slechts een uurtje rijden van Kaapstad of als start van de geliefde Garden Route. De walvissen of het marine leven bieden mogelijkheden tot bijzondere opdrachten.

 

 

 

 1. bert frederik kaappuntKaap de Goede Hoop

Iedereen kent het meest Zuid-Westelijke punt van Zuid-Afrika. Gelegen in Cape Point National Parc kan het decor vormen voor erg leuke opdrachten die de makers van de Mol ongetwijfeld in elkaar boksen.

 

 

 

 1. Durban

Durban is dankzij de aantrekkelijke stranden en het subtropische klimaat een geliefde Zuid-Afrikaanse vakantiebestemming. De stad ligt in de provincie Kwa Zulu Natal. Het ligt niet echt op de route waardoor we deze optie geen certitude is.  Niet ver van Durban heb je het door reizigers erg geliefde en mondaine kustplaats Umhlanga Rocks.

 

 1. West Coast National ParcWest-Coast National Parc

Deze verborgen parel langs de Cape Namibia Route is een prachtig nationaal park met lagunes vol flamingo’s en vele soorten wildlife. Het park biedt uitzonderlijke mogelijkheden voor de unieke avonturen van de 10 Vlamingen.

 

 

 

5 elementen die zeker aan bod zullen komen in De Mol Zuid-Afrika

 

 1. Mandela De MolNelson Mandela

Het politiek icoon van de regenboognatie is nog steeds alomtegenwoordig in het land. Zijn overlijden in 2013 staat gegrift in het geheugen van de Zuid-Afrikaan. Mandela is alomtegenwoordig. Zonder twijfel sijpelt dit door in De Mol.
Robbeneiland kan bijvoorbeeld het decor vormen van een magnifiek ‘prison break’ spel.

 

 1. Afrikaans

Zuid-Afrika telt 11 officiële talen. Niet alleen het Engels en het Xhosa maar vooral ook het Afrikaans wordt vele gesproken. In de 16de eeuw zetten heel wat Hollandse kolonisten voet aan wal in de Kaap.  Hun erfenis is een heel erg grappige afgeleide taal van het Nederlands: het Afrikaans.

Doorheen de serie zal dit ongetwijfeld een leidraad vormen in het opsporen van de Mol. In de intro konden we al kennismaken met het Afrikaans:

“Die verraad begin weer.
Die bedrog is terug.
Hierdie is die landskap
waarin één groep Vlamingen sal aankom.
Hulle sal saam reis.
Hulle sal saamwerk.
Maar hulle sal veral oplet,
want één iemand lieg.
Eén iemand is ’n verraaier.
En jy,
Jy moet niemand vetrou nie.”

 

 1. Mijnen

Zuid-Afrika heeft haar economisch opgang in de vorige eeuw te danken aan de mijnbouw.  Diamanten, goud, platinum en steenkool zorgden voor economische opgang.  Veel van die mijnen zijn nog steeds operationeel. Diegene die gesloten zijn vormen de ideale omgeving voor een bijzonder spel.

 

 1. Townships

Over gans het land wonen mensen in townships. Ondanks de moeilijke omstandigheden waarin ze leven gaat het leven er ook zijn gangetje. Met mensen als u en ik die een gezin stichten en kinderen die naar school gaan. Zuid-Afrika boekt vooruitgang, maar het gaat moeizamer dan we hopen. De grootste  sloppenwijk Kayelitscha (1 miljoen inwoners) ligt nabij Kaapstad. Mogelijks komen de townships aan bod in het programma.

 

 1. Drakensberg De MolUitgestrekte natuur: gebergtes, stranden, oceanen, fynbos, wildlife, savanne, …

De diversiteit aan natuurpracht maakt Zuid-Afrika tot de favoriete bestemming voor natuurliefhebbers. Het land telt maar liefst 19 nationale parken en een veelvoud daarvan aan private parken. Het befaamde fynbos strekt zich uit over gans de kaap. Zuid-Afrika telt 3200 km aan kustlijn… met vaak erg mooie zandstranden en rotsformaties. Ook de fameuze Drakensbergen in de KwaZulu-Natal provincie zijn van onmetelijke schoonheid.

De castingploeg achter de Mol Zuid-Afrika reageert aangenaam verrast over het land. ‘Soms zaten we uren in de auto tussen twee locaties in. Ook al moesten we veel werken we hebben er erg van genoten. De schoonheid van de landschappen is amper te vatten. We zijn met z’n allen echt verliefd geworden op Zuid-Afrika.’

One thought on “De Mol Zuid-Afrika: wat kan je verwachten?

 • februari 17, 2017 om 8:28 pm
  Permalink

  Alle mooie herinneringen steken weer de kop op, het is alsof ik weer thuis kom,
  maar deze beelden en verhalen maken veel goed.
  proficiat doe zo verder,
  groetjes Chr.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik