Graham Beck

Graham BeckGraham Beck is een gerenomeerd wijndomein dat wereldwijd bekendheid geniet. Ze maken schuimwijnen op een gelijkaardige wijze als die van de Champagne. Experten erkennen dat hun wijnen kunnen wedijveren met de betere Champagnes uit Frankrijk.  De Methode Cape Classique (MCC) is de Zuid-Afrikaanse versie van methode champenoise.  Bij die methode realiseren wijnboeren een tweede gisting op de fles. Zo bekomt men erg lekkere schuimwijnen.

De wijngaarden zijn verdeeld over vier grote wijnboerderijen. Deze liggen in Franschhoek, Stellenbosch en Robertson. De wijnmakers hebben daardoor het voordeel dat ze de juiste druivenrassen op het meest geschikte microklimaat kunnen planten. Het vinifiëren zelf gebeurt in twee uitzonderlijk mooie wijnkelders in Franschhoek en Robertson.

Stichter Graham Beck

Graham Beck (°1930-2010) kocht in 1983 een boerderij in Robertson. De gerenomeerde ondernemer was daarvoor actief in de bouwsector, de steenkoolsector en de paardensector.
graham beckMet het wijndomein startte de toen 53-jarige ondernemer een nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van de familie Beck. Zijn ambitie was meteen om wijnen te produceren van wereldklasse.  Tegelijk is de band met Zuid-Afrika gebleven.  Dit vertaalt zich in tal van sociale projecten. In 2009 opende het Graham en Rhona Beck Skills Centre in de buurt van Madeba in Robertson. Het centrum wil de vaardigheden van de agrarische gemeenschap in de Breede River Valley helpen ontwikkelen. De familie zet alle werkzaamheden verder.

Het gerenomeerde team van wijnmakers bestaat uit 3 spilfiguren: Pieter Ferreira, Erika Obermayer en Pierre De Klerk.

Voor meer informatie kan u terecht op de website van Graham Beck Wines.

De wijnen die we aanbieden:

Graham Beck Brut

Graham Beck Rosé

2 thoughts on “Graham Beck Wines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik