Piekenierskloof Wine CompanyDe Piekenierskloof Wine Company is het mooie resultaat van het initiatief van wijnmakers Charles Back, Mike Paul en enkele lokale boeren. De coöperatieve produceert Fairtrade wijnen waaronder lekkere wijnen zoals Six Hats Sauvignon Blanc, de Six Hats Pinotage en de Piekenierskloof wijnen.

In 2007 slaagden Charles en Mike er in om de coöperatieve Citrusdal Wines (1957) en heel wat lokale boeren samen te brengen voor een vernieuwd Fairtrade concept. De twee hebben nog steeds de operationele leiding.
Jaco Brand, een ervaren wijnmaker en vriend van de gemeenschap, heeft specifieke kennis van het lokale klimaat en helpt mee met het realiseren van wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

piekenierskloof wine companyCitrusdal is een klein landbouwersstadje, op ongeveer 170 km van Kaapstad. Gans de regio van Citrusdal is een toonaangevende producent van citrusvruchten. Het stadje heeft iets meer dan 5000 inwoners, die voor het grote deel rechtstreeks in de agrarische sector werken. Citrusdal wordt vaak benoemd als de poort naar de Cederberg en de bloemenpracht van de regio Namaqualand.

De naam van het wijndomein ‘Piekenierskloof Wine Company’ is afgeleid van de piekeniers. Dit zijn soldaten met een ‘piek’ die zich 100’n jaren geleden in de regio vestigden. De Piekenierskloof is een pas tussen de bergen die naar hen werd vernoemd.

 

Coöperatieve ‘Piekenierskloof Wine Company’

piekenierskloof wijnDe opname van de Fairtrade boeren in de coöperatieve Piekenierskloof Wine Company heeft er indirect voor gezorgd dat een groot aantal landarbeiders uit de gemeenschap  partners werden  in het bedrijfsleven. Dit draagt bij tot de ontwikkeling van de gemeenschap.

 

Wijnen in het gamma van Wijnsafari

Six Hats Sauvignon Blanc
Six Hats Pinotage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik