Remhoogte

RemhoogteRemhoogte is gelegen op flanken van de legendarische Simonsberg in Stellenbosch. Murray en Juliet Boustred kochten het familiedomein Remhoogte in 1994. Ze plantten nieuwe wijngaarden en herstelden de aanwezige gebouwen. In hun eerste jaar produceerden ze vijf vaten Cabernet Sauvignon (1995). Later bouwden ze een volledig nieuwe wijnkelder. Sindsdien is de productie verder gegroeid tot 8 000 kisten wijn per jaar. In 2007 vervoegt zoon Chris Boustred Wine Estate Remhoogte als nieuwe wijnmaker.  Nadat Chris z’n diploma Oenologie behaalde in Universiteit van Stellenbosch deed hij ervaring op in Australie (Margaret River), Frankrijk (Chateau Fontenil Bordeaux) en in Californië (Nappa Valey).

Topkwaliteit met respect voor natuur

RemhoogteDe filosofie van de wijnmakers is om de wijngaarden voor zich te laten spreken. Dit doen Murray en Chris door zo weinig mogelijk kunstmatig tussen te komen in het wijnmakingsproces. Je proeft de authenticiteit in de wijnen.
Hun minimalistische aanpak komt vanuit hun respect voor fauna en flora.  De wijnmakers voegen niets toe tijdens het proces, behalve een kleine hoeveelheid SO2 voor het bottelen. Alle druiven worden handmatig gesorteerd in de kelder om de onrijpe druiven eruit te halen.  “We willen zoveel mogelijk de natuurlijke smaken naar boven brengen in de wijn. Na de fermentatie wordt de wijn 20 maanden gerijpt op 225 liter ijken vaten.” aldus Murray.

Remhoogte: 33 hectare wijnranken

Remhoogte5Wijnhuis Remhoogte beschikt over 33 hectare wijngaarden met wijnranken van Carbenet Sauvignon, Merlot, Pinotage en Shiraz. Recent heeft men nog 2 hectare 22 jaar oude Chenin Blanc wijnranken aangekocht.

De wijngaarden zijn naar het Zuiden en het Zuid-Westen gericht. Door de zware kleigrond heeft men een lage opbrengst aan druiven per hectare: circa 7 ton. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van de wijn. De mineralen concentreren zich sterker in de druif.  De koele wind die komt van False Bay helpt om het rijpproces van de druif te vertragen zodat deze kan bijdragen tot de kwaliteit.

Omwille van de natuurlijk koeling van de wind, starten de wijnmakers het oogsten pas in maart.

Woodbrook Wines

Met hun Woodbrook label maakt men wijnen die stilistisch verschillen van de meer traditionele Remhoogte wijnen. De druiven voor de Woodbrook wijnen komen van het domein zelf.  De wijn wordt gemaakt met dezelfde zorg en aandacht voor detail als deze uit het Remhoogte portfolio.

 

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik