Stephanie Danschutter

Stephanie DanschutterPassie voor Zuid-Afrika. Dat is wat Wijnsafari deelt met heel wat Belgen.  Drie vragen krijgt Stephanie Danschutter (34) uit Knokke-Heist om duidelijk te maken hoe verliefd ze is op Zuid-Afrika.  De aankomende (Belgische) winter gaat ze voor de vierde maal naar het land.

Stephanie vertelt hoe ze gepassioneerd raakte door de regenboognatie. “Ik heb er eigenlijk al iedere keer een fantastische vakantie gehad! De vriendelijkheid van de mensen, het mooie weer, de prachtige natuur, het lekkere eten en natuurlijk de heerlijke wijn! Een compleet plaatje dat je bijna nergens ter wereld vindt!”

 

Wat raad je aan voor wie naar de Kaap trekt?

“Het Kaapse schiereiland is echt een aanrader! Ik deed dit met een sidecar (nvdr. motorfiets met zijspan). Ook de Tafelberg en Signal Hill spreken tot de verbeelding.  Dit jaar heb ik de afdaling ervan gedaan met Scootours (nvdr. step met grote wielen).  Echt een aanrader, net als het paragliden van Signal Hill. Als je tijd hebt tracht dan zeker te lunchen of dineren in Mama Africa in Longstreet. Dit jaar heb ik ook een skateboardtoer gedaan in Kaapstad en alle mooie plekjes gezien met de nodige uitleg!

 

Zijn er buiten Kaapstad plaatsjes waar je graag vertoefde?

Hermanus is ook de max! Vooral de wandeling langs het klifpad. En erna genieten op een van de vele terrasjes.  In Paternoster voelden we ons echt in het paradijs.  Als je er kan eten bij Wolfgat moet je dat echt doen… topklasse eten op een unieke locatie.  Het restaurant Seekombuis is ook een echte aanrader om te vertoeven langs het strand met terras.

De beste ervaring eruit halen is heel moeilijk.  Ik vond alle dagen fantastisch! Van het kuieren in Big Bay tot het surfen in Muizenberg. Ook fietsen in Franschoek was heerlijk. De vele wijnhuizen bezoeken en al het bovenstaande!  Inverdoorn game drive lijkt ook echt de moeite te zijn en staat op m’n lijstje van deze winter!

 

Wat staat nog op je bucketlist?

Ik zou heel graag een restaurantje beginnen in de Westkaap maar dat is niet evident.  Ik heb dan ook besloten om deze winter vrijwilligerswerk te gaan bij een surfproject in Kaapstad. Ik hoop dat ik er een job kan vinden als kok.

 

Dankjewel Stephanie Danschutter! Heel veeeel plezier bij je volgende bezoek…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik