Spioenkop 1900 Sauvignon Blanc

 13,55

Sauvignon Blanc, de druif die er vanaf de geboorte bij was

In 2010 was dit de eerste wijn die wijnmaker Koen Roose van Spioenkop op de markt bracht. Het was meteen een schot in de roos. Koen had zijn ervaring op gedaan bij het wijndomein L’Avenir in Stellenbosch. Zijn tweede vader François Naudé bracht hem de liefde en passie voor wijn maken bij. In de koele Elgin Vallei was de keuze voor Sauvignon Blanc een evidentie. Samen met aangekochte Sauvignon Blanc druiven uit andere regio’s werd de basis gelegd voor deze wijn met een subliem en strak smaakpallet. “1900” staat  voor het alternatief label van Spioenkop.

Artikelnummer: spioenkop-1900-sauvignon-blanc-2 Categorieën: , , Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Spioenkop 1900 Sauvignon Blanc van bij de start…

In 2010 was het een Sauvignon Blanc die wijnmaker Koen Roose van Spioenkop als eerste op de markt bracht. Het was meteen een schot in de roos. Koen had zijn ervaring op gedaan bij het wijndomein L’Avenir in Stellenbosch. Zijn tweede vader François Naudé bracht hem de liefde en passie voor wijn maken bij. In de koele Elgin Vallei was de keuze voor Sauvignon Blanc een evidentie. Samen met aangekochte Sauvignon Blanc druiven uit andere regio’s werd de basis gelegd voor deze wijn met een subliem en strak smaakpallet. “1900” staat  voor het alternatief label van Spioenkop.

Op het pallet

De witgele wijn doet denken aan een licht intense wijn. Niets is minder waar, de elegante kleur brengt in de neus geuren van citrus, groene appel en de typische hooi geuren. Dit zijn de kenmerken van goed gemaakte Sauvignon Blanc wijnen uit deze streek.  Na het walsen kunnen we ook subtiele toesten van mango en ananas terug vinden die de wijn een bepaalde richesse geven. In de mond hebben we een heel elegant pallet waar de mineraliteit het eerste is wat opvalt in deze sierlijke wijn. Sappige toetsen met frisse zuren die kenmerkend zijn voor deze Spioenkop 1900 Sauvignon Blanc. Deze wijn toont een perfecte balans tussen elegantie en fruitigheid. Topwijn!

Bewaren en serveren

Sauvignon Blanc wijnen zijn meestal niet de grote bewaarwijnen. Deze Spioenkop 1900 Sauvignon Blanc kan best gedronken worden tussen de 3 en 5 jaar. Liefhebbers kunnen deze ook iets langer laten liggen. Seveer deze wijn op 8°C

Wijn en gerecht

Deze frisse en elegante wijn serveer je het best bij een fijn en niet te zwaar door smakend gerecht met toch een specifieke smaak zoals tomaat garnaal of kreeft Belle Vue. Deze wijn zorgt dat het zomers gevoel bij deze gerechten nog meer aan bod komt.

Beschrijving Spioenkop 1900 Sauvignon Blanc

Inhoud: 75 cl

Druif: Sauvignon Blanc

Wijnhuis: Spioenkop

Regio: Stellenbosch, Zuid-Afrika

Verkoopprijs: € 13,85 incl. BTW

Alcoholpercentage: 13,25%

PH-waarde: 3,30

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Spioenkop 1900 Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik