De Toren “Fusion V”

 34,90

De Toren “Fusion V” is het paradepaardje van De Toren. Deze wijn wordt in Zuid-Afrika als een icoon beschouwd.

Beschrijving

De Toren “Fusion V”

De Toren “Fusion V” is het paradepaardje van De Toren. Deze wijn wordt in Zuid-Afrika als een icoon beschouwd. De Toren “Fusion V” heeft zijn naam dan ook te danken aan de 5 Bordeaux druiven die worden gebruikt om deze Bordeaux Blend te maken. Met name, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Merlot en Petit Verdot. De wijn heeft meer dan 50% Cabernet Sauvignon wat er dan ook voor zorgt dat de wijn een echte krachtpatser is. De Toren “Fusion V” mag echt beschouwd worden als “The Bordeauxblend” van Zuid-Afrika.

De oude wijngaarden liggen aan de basis van de sublieme kwaliteit van deze De Toren “Fusion V”. De Polkadraai heuvels staan bekend als een uitzonderlijk stukje wijngaard in Stellenbosch waar de typische Bordeaux druiven het uitermate goed doen. Deze wijngaarden liggen op een hoogte van 200m boven de zeespiegel. Samen met de wind zorgt dit voor een uniek micro klimaat met veel zon en veel afkoeling tijdens de nacht. Zo rijpen de druiven optimaal met behoud van natuurlijke frisheid en kracht.

In het glas  merken we terug een heel intense dieprode kleur met paarse schittering. In de neus hebben we krachtige geuren van zwarte braambessen, specerijen en koffie.  Na het walsen wat cederhout en zwarte chocolade. In de mond is het woord complexiteit hier absoluut een understatement. We proeven zwarte braambessen en pruim. Ook kruidige toetsen zoals vanille, tabak, chocolade, cederhout, eik, rozijntjes kaneel en andere specerijen. De complexe structuur van tannine en smaken is hier fenomenaal.  De afdronk van de De Toren “Fusion V” is uitermate lang en complex.

De Toren “Fusion V” drinken wij in combinatie van hazenrug met Diane saus, compote van zwart fruit en puree van bosschampignons.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Toren “Fusion V”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik