De Toren “Z”

 29,65

De Toren “Z” is een uniek pareltje van van het prachtige wijnhuis De Toren in Zuid-Afrika. De Bordeaux-stijl in de wijnen van De Toren valt heel duidelijk op. Dit wilt zeggen dat we te maken hebben met een volle, rijke en gestructureerde wijn.

Beschrijving

De Toren “Z”

De Toren “Z” is een uniek pareltje van van het prachtige wijnhuis De Toren in Zuid-Afrika. De Bordeaux-stijl in de wijnen van De Toren valt heel duidelijk op. Dit wilt zeggen dat we te maken hebben met een volle, rijke en gestructureerde wijn. “Charles Williams” de wijnmaker van De Toren legt er zijn volledige passie in. Hij vergelijkt De Toren “Z” met de wijnen uit Saint-Emilion. De basis van De Toren “Z”  is namelijk de Merlot druif. Om aan te vullen gebruiken ze dan nog Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon , Malbec en Petit Verdot. Deze meer dan typische Bordeaux Blend is dan ook heel evenwichtig gevinifieerd.

Rond Stellenbosch heerst een perfect klimaat voor rode druiven, en zeker voor de typische Bordeaux druiven. De wind die van over zee land inwaarts blaast zorgt voor de perfecte afkoeling tijdens de warme zomers en zorgt tevens voor koele nachten. De oude wijngaarden liggen rond de heuvels van de Polkadraai. Met slechts 22ha is De Toren eerder een heel klein wijndomein, maar dit zorgt ervoor dat ze de kwaliteit van de De Toren “Z” ten alle tijde hoog kunnen houden.

In het glas is dit uiteraard ook een wij die spreekt tot de verbeelding. De Toren “Z” is een wijn die kwaliteit uitstraalt, de niet alledaagse flesvorm zoekt al naar aandacht nog voor hij is geopend. Met kleuren die van donkerrood naar licht paars gaan kunnen we al vermoeden dat dit een stevige wijn zal zijn. In de neus hebben we toetsen van rozenbottel, pruimen en zwarte braambessen. Ook het feit dat De Toren “Z” 12 maand op vat heeft gelegen komt er in de neus duidelijk uit. De volle en complexe smaak reflecteren duidelijk wat we in de neus kunnen ruiken. Edele tannines zorgen voor de structuur die de wijn compleet maakt. De afdronk is heel diep en verfijnd.

Serveer De Toren “Z” met rosbief (rood vlees) met dauphinois aardappelen en rode wijnsaus.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Toren “Z”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik