Wijnsafari Garden RouteWe gaan de uitdaging aan om jou Zuid-Afrika te laten ontdekken zoals je het nergens anders kan smaken. De 16-daagse Wijnsafari Garden Route is een mix van safari, cultuur, natuur, genieten en ontdekken.

Als sommelier met de expertise Zuid-Afrikaanse wijnen reist Frederik al 12 jaar naar het zuidelijkste land op het Afrikaanse continent. Zo staan we in heel nauw contact met exclusieve wijndomeinen en andere pareltjes in het land.  Bert verbleef gedurende zes maand in het land en legde er de meest uiteenlopende contacten. Van Zuid-Afrikaners tot Belgische ondernemers.  Bert ontdekte de meest bijzondere hoekjes van de Western Cape.

De Garden Route is een van de meest befaamde routes in Zuid-Afrika. We selecteren een fijne groep mensen die complementair zijn. We willen jullie een unieke totaalervaring kunnen bieden van een van de mooiste landen ter wereld.

Klik hier voor het reisschema van de Wijnsafari ‘Garden Route’

Op Wijnsafari

Zeg niet zomaar ‘ik ga op reis’ over een Wijnsafari.

> Persoonlijke aanpak

Frederik en Bert staan bekend om hun enthousiaste, vlotte aanpak die rekening houdt met persoonlijke noden én groepsdynamiek. Van dag één voel je je op je gemak. Heel belangrijk om ten volle te genieten van je reis.

> Bijzonder straffe begeleiding

We combineren een wijnexpert en een Zuid-Afrika-expert samen in één reis. Nergens anders vind je zoveel avontuur, beleving en expertise in één reis samen. Je haalt het maximum uit je reis naar de overkant van de aardbol.

> Zuid-Afrikaanse verankering 

De ultieme cocktail van natuurbeleving en gastronomie brengen je elke dag  in vervoering. Verwacht niet de klassieke platgetreden paden, wel magnifieke plaatsen, leuke ontmoetingen én geniet van de gastvrijheid van wijndomeinen die we persoonlijk kennen.

> Road tripping

We reizen met kleine busjes. De extra flexibiliteit maakt dat we dingen kunnen doen die in normale groepsreizen onmogelijk zijn. We maken tijd voor de dingen die er toe doen… Gezelligheid, ontdekken, avontuur én de African Way of Life.

> Aangenaam reisgezelschap met open geest

We streven altijd naar de ultieme groepssamenstelling. Een goeie mix die zorgt dat iedereen zich goed voelt en zich voortreffelijk amuseert.

Klik hier voor het reisschema van de Wijnsafari ‘Garden Route’

De Garden Route

De Wijnsafari Garden Route gaat door van woensdag 4 oktober tot donderdag 19 oktober.

We vliegen woensdag in de latere namiddag vanuit Brussel (Zaventem) met South-African Airways of Emirates (onder voorboud) richting Kaapstad. In Cape Town International Airport vliegen  we door naar Port Elizabeth. De vliegreis wordt geboekt na het betalen van een voorschot.

Woensdagavond 18 oktober vliegen we vanuit Kaapstad terug.  Donderdagmiddag zijn we terug in België.

Langeafstandsvluchten zijn steeds comfortabel en zowel ontbijt, middagmaal als avondeten zijn inbegrepen op het vliegtuig. Ook allerhande dranken zijn vrij beschikbaar op het vliegtuig.

Vanaf de eerste dag dompelen we je onder in de Zuid-Afrikaanse sfeer.

Klik hier voor het reisschema Wijnsafari ‘Garden Route’

Praktisch

Om te reizen naar Zuid-Afrika heb je geen visum nodig. Wel een internationaal paspoort dat minstens nog een maand geldig is na de dag van je terugreis.

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Europese. Juli is de koudste maand, januari de warmste. Oktober is een ideale maand qua temperatuur en bezienswaardigheden.

We rijden met ruime huurauto’s (+- 7 personen) omwille van het comfort en de flexibiliteit.

We slapen in hotels met hoge standaarden en af en toe in lodges. In de lodges heb je een eigen slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden.

Je betaalt met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Overal zijn er geldautomaten waar je de lokale munt kan afhalen. Elektronische betaalmiddelen zoals VISA of Mastercard zijn nog populairder dan in Europa. Neem deze zeker mee, want je krijgt hiermee een betere wisselkoers.

Klik hier voor het reisschema van de Wijnsafari ‘Garden Route’

 

Wat kost deze unieke reis?

tafelberg Wijnsafari 1

We kiezen voor een comfortabele vlucht en het reisgemak (vliegtijden).

We plannen voor het reiscomfort heel wat elementen mee. Zoals je kan zien zitten naast de vlucht, de overnachtingen, het vervoer ook volgende zaken inbegrepen: de wijndegustaties, safari in Addo Elephant Parc, boottochten, rivierboottocht, toegangsgelden voor Cape Point National park, West Coast National Parc en Tafelberg. Ook het bezoek aan de Cango Caves, de Ostrich Farm en Kirstenbosch National Gardens is inbegrepen.

Het ontbijt en af en toe de lunch (vb. bij de Safari) en 2x het avondmaal (BBQ) zitten inbegrepen. We kiezen voor kwaliteit. Eens je naar de andere kant van de aarde vliegt, moet je er ook goed van kunnen genieten.

Uiteraard is er nog de professionele begeleiding van Wijnsafari die deze reis haar een unieke facet maken.

De kostprijs van dit alles is 2950 euro. Je boeking wordt definitief met een voorschot van 1000 euro. Het resterend bedrag (1950 euro) dien je te laatste 2 maanden voor vertrek (3 augustus 2017) te voldoen. Wie op een kamer alleen wil slapen betaalt een supplement van 350 euro.

We schatten het richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals  sommige maaltijden, dranken en facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven (souvenirs) voor deze reis op +- € 350,-.

Wijnsafari organiseert zijn reizen in samenwerking met Guadal bvba (Lic. A1799).

Klik hier voor het reisschema van de Wijnsafari ‘Garden Route’

 

Walvis Hermanus Woodstock City Market  Boottocht Viljoensdrift Safari Wijnsafari  Kaap de goede hoop Wijnsafari     piekenierskloof wijn

 Verhuizen naar Zuid-Afrika

Klik hier voor het reisschema van de Wijnsafari ‘Garden Route’

 

 

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik