De wortels van Piekenierskloof lopen diep,

Gevormd door de geschiedenis
Het verhaal begint met het verleden. Als een zich steeds verder uitbreidende kolonie hebben de Nederlanders hun Piekeniers-soldaten langs het rotsachtige kloofgebied ingezet. Hierdoor wordt een veilige doorgang voor alle reizigers gegarandeerd. In het licht van een nieuw tijdperk voor Zuid-Afrika hoeven de Piekeniers niet langer te waken. Daarom hebben ze besloten om hun 8 militaire houdingen te ontwapenen en hun inspanningen in te zetten voor meer vruchtbare acties. Het resultaat is een wijn met acht verschillende labels. Stonedance is er één van!
Boerderijen en boeren
Als boerengemeenschap zijn de mensen en het land van Piekenierskloof nauw met elkaar verbonden. Door middel van positieve zakelijke praktijken, is ons doel om de gemeenschappen – onze uitgebreide familie – te verenigen. Daardoor wordt alles mogelijk.
Bergendal Farm & Heidedal Boerdery
Bergendal Farm en Heide-boerderij heeft de toepasselijke naam en bevindt zich op de Paleisheuvel in Piekenierskloof. Het is op deze twee speciale percelen dat broers Potgieter en Oubaas van Zyl in de voetsporen treden van hun grootvader, Johan Abraham van Zyl. Hij was één van de pioniers / boeren van Piekenierskloof. Het hoge “terroir” zorgt voor een overvloedige productie van druiven, evenals citrus- en steenfruit, dat zich uitstrekt over 600ha landbouwgrond.
Saamstaan ​​Boerdery
Opgegroeid als een van de toonaangevende wijnproducerende regio’s in de West-Kaap, is het Swartland uitermate geschikt voor het kweken van hoogwaardige druiven. De combinatie van de koele Atlantische bries en de warme, droge zomers laten een trotse traditie van wijnmaken zien.
Bergendal Citrusdal
Vaker geassocieerd met sinaasappelen dan druiven begon Citrusdal met de productie van wijn kort na de Tweede Wereldoorlog. De bouw van een kanaal in de lagere Olifantsrivier was essentieel. Dit maakte een wijnbouwtraditie mogelijk die niet alleen de tijd heeft doorstaan, maar ook floreerde.

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik