Kruger Family wines “Sans Chêne” Chardonnay

 10,45

De “Sans Chêne” Chardonnay is de complexloze instap Chardonnay van Kruger Family wines.

Artikelnummer: kruger-family-wines-sans-chene-chardonnay Categorieën: , Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Kruger Family wines “Sans Chêne” Chardonnay

De “Sans Chêne” Chardonnay is de complexloze instap Chardonnay van Kruger Family wines. Johan Kruger heeft de wijn deze naam gegeven omdat hij de druif enerzijds geen opvoeding op hout heeft gegeven maar anderzijds ook omdat deze wijn het resultaat is van een vrije manier van werken. met andere woorden ongebonden.

De toegenomen interesse in oude, niet geïrrigeerde wijngaarden is een fenomeen de laatste jaren. Er zijn steeds meer afgelegen gebieden in het beeld van wijnproducenten gekomen. Een goed voorbeeld daarvan is Piekenierskloof, een ward in de bergen van Citrusdal. Mede door de hoge ligging (500-800m) is het er koel en valt er redelijk wat neerslag, net genoeg voor oude ‘bosstokke’.

In het glas brengt deze Chardonnay een licht gele kleur, mooie tranen sieren het glas. In de neus krijgen we toetsen van gele appel en honingmeloen. Na het walsen komen florale en licht kruidige toetsen boven dwarrelen. Op het pallet heeft deze wijn een heel sappige aanzet en zeker ook heel wat diepgang. Maar elegantie is het grote sleutelwoord bij deze wijn. In de afdronk komen die elegante toetsen van witte bloemen terug.

Bij deze Kruger Family wines “Sans Chêne” Chardonnay eten wij een salade met licht gegrilde roodbaars en zachte vinaigrette.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kruger Family wines “Sans Chêne” Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik