Altydgedacht The Ollo

 12,75

Deze Altydgedacht The Ollo toont Zuid-Afrikaanse elegantie in het glas.  Wijnmaker Etienne Louw realiseerde een mooie blend van Chardonnay (30%), Semillon (28%), Viognier (28% ) en Chenin Blanc (14%). De neus wordt gedomineerd door Viognier en Semillon. Je ruikt abrikoos van de Viognier en frisse kruiden van de Semillon met een hint van de cederhout. Op je tong smaak je een rijke, vol geparfumeerd pallet. Toetsen van kaneel en eik maken deze wijn tot een uniek pareltje.

Artikelnummer: altydgedacht-the-ollo Categorieën: , ,

Beschrijving

Altydgedacht The OlloDe Altydgedacht The Ollo toont Zuid-Afrikaanse elegantie in het glas.  Wijnmaker Etienne Louw realiseerde een mooie blend van Chardonnay (30%), Semillon (28%), Viognier (28% ) en Chenin Blanc (14%). De neus wordt gedomineerd door Viognier en Semillon. Je ruikt abrikoos van de Viognier en frisse kruiden van de Semillon met een hint van de cederhout. Op je tong smaak je een rijke, vol geparfumeerd pallet. Toetsen van kaneel en eik maken deze wijn tot een uniek pareltje.

Deze wijn onderging gedeeltelijke malolactische fermentatie. Dit is een prima maaltijdwijn.

Altydgedacht Wine Estate ligt op slechts 15 km afstand van de Atlantische oceaan.  Hierdoor ligt het in de koelste wijngebieden van Zuid-Afrika. De vele zonne-uren én de afkoeling zijn een bijzondere troef.  ligt Jaarlijks worden zo’n 130 ton druiven geplukt. Slechts een deel wordt geselecteerd om wijn op het landgoed te maken. De gemiddelde neerslag in Durbanville bedraagt 550 mm per jaar. Tegelijk worden de wijnstokken niet geïrrigeerd. Door de droogte haalt de druivelaar het maximum uit de grond. Men snijdt laag bij zodat men nooit meer dan 10 ton druiven bekomt per hectare.

 

In de wijngaard en de kelder

De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden op Altydgedacht is 28 jaar. Doordat men niet irrigeert bekomt men een gemiddelde van 9 ton druiven per hectare.  Voor het maken van deze lekkere wijn werden verschillende terroirs gebruikt. De druiven werden handmatig geoogst in de vroege, frissere ochtenduren.

De verschillende cultivars rijpten zes maanden op eikenhouten vaten, waarvan 1/5 nieuwe vaten. Erna werden de cultivars gemengd en rijpten ze nog 5 maanden.

Food Pairing door sommelier Frederik Crul

Deze  Altydgedacht The Ollo past goed bij romige soep of bij rijke witte vleesmaaltijden.

Bewaarpotentieel

Je kan deze blend tot 5 jaar bewaren.

 

Beschrijving  Altydgedacht The Ollo

Inhoud: 75 cl

Druif: Chardonnay, Semillon, Viognier en Chenin Blanc

Wijnhuis: Altydgedacht

Regio: Durbanville, Zuid-Afrika

Verkoopprijs: € 12,75 incl. BTW

Alcoholpercentage: 13%

PH-waarde: 3,27

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Altydgedacht The Ollo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik