Fietsreis Zuid-AfrikaWijnsafari en Bidong slaan de handen in elkaar voor een unieke ontdekkingsreis door de Kaap.

Dit jaar gaat deze 12-daagse reis door van donderdag 19 oktober tot maandag 30 oktober.

Professioneel fietsbegeleider Bram Verfaillie (Bidong & Katusha) en sommelier Frederik Crul (Wijnsafari) nemen 16 mensen mee op deze 12-daagse ontdekkingstocht. Voor deze eerste fietsreis Zuid-Afrika (gunstig tarief!)  kunnen nog maximum 8 mensen inschrijven om Zuid-Afrika te ontdekken zoals je dat nergens anders kan.

Beleef culinaire en sportieve hoogtepunten. Ontdek de Zuid-Afrikaanse gastvrijheid, haar adembenemende natuur en haar inspirerende cultuur.

Klik hier voor het uitgebreide programma van de reis 2017

Het beste van twee werelden

De samenwerking tussen Wijnsafari én Bidong zorgt voor een unieke formule.

> Persoonlijke aanpak

Bram, Frederik en Bert staan bekend om hun enthousiaste, vlotte aanpak die rekening houdt met persoonlijke noden én groepsdynamiek. Van dag één voel je je op je gemak. Heel belangrijk om ten volle te genieten van je reis.

> Bijzonder straffe begeleiding

We combineren een fietsexpert, een wijnexpert en een Zuid-Afrika-expert samen in één reis. Nergens anders vind je zoveel avontuur, beleving en expertise in één reis samen. Je haalt het maximum uit je reis naar de overkant van de aardbol.

> Professionalisme

We rijden met echte kwalitatieve racefietsen en we voorzien de klok rond technische ondersteuning.  Je beleeft Zuid-Afrika vanuit het perspectief van een sommelier… Genieten en ontspannen staan centraal.

> Unieke manier om Zuid-Afrika te ontdekken

Deze ultieme cocktail van natuurbeleving en gastronomie brengen je elke dag  in vervoering. Verwacht niet de klassieke platgetreden paden, wel magnifieke plaatsen, leuke ontmoetingen én geniet van de gastvrijheid van wijndomeinen die we persoonlijk kennen.

> Ook voor niet-fietsers

Ook niet-fietsers zullen Zuid-Afrika smaken op een erg bijzondere manier. We voorzien elke rit een boeiend alternatief programma voor de partners van fervente fietsers. ‘s Middags komen we samen en begint de uitwisseling van avonturen…

Klik hier voor het uitgebreide programma van de reis 2017

Fietsreis Zuid-Afrika

Fietsreis Zuid-afrikaWe huren professioneel fietsmateriaal. We verzekeren een minimum standaard van fietsen bestaande uit een carbon frame met ten minste Shimano Ultegra of Sram Force groepsset.

De fiets wordt aangepast aan jouw lichaam zodat je comfortabel en vlot kan fietsen. Zelf neem je je vertrouwde pedalen en fietsschoenen mee.

Tegelijk wordt de fietsende groep begeleid door een volgwagen die technische assistentie biedt. Een lekke band of een mechanisch probleem wordt snel opgelost.

De assistentie voorziet ook de nodige dranken en voeding zodat je zorgeloos kan genieten van de prachtige omgeving waarin je de hoofdrol speelt.

Om als fietser mee te gaan haal je best een minimum niveau waarbij je 80 km kan rijden aan 26 km/u op vlakke wegen.

Klik hier voor het uitgebreide programma van de reis 2017

Praktisch

Reis Zuid-Afrika Om te reizen naar Zuid-Afrika heb je geen visum nodig. Wel een internationaal paspoort dat minstens nog een maand geldig is na de dag van je terugreis.

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Europese. Juli is de koudste maand, januari de warmste. Oktober is een ideale maand qua temperatuur en bezienswaardigheden.

We rijden met ruime huurauto’s (+- 7 personen) omwille van het comfort en de flexibiliteit.

We slapen in hotels met hoge standaarden en af en toe in lodges. In de lodges heb je een eigen slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden.

Je betaalt met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Overal zijn er geldautomaten waar je de lokale munt kan afhalen. Elektronische betaalmiddelen zoals VISA of Mastercard zijn nog populairder dan in Europa. Neem deze zeker mee, want je krijgt hiermee een betere wisselkoers.

Klik hier voor het uitgebreide programma van de reis 2017

 

Wat kost deze unieke reis?

tafelberg Wijnsafari 1We opteren voor een comfortabele vlucht en het reisgemak (vliegtijden).

We plannen voor het reiscomfort heel wat elementen mee. Zoals je kan zien zitten naast de vlucht, de overnachtingen, de fietsen en het vervoer ook volgende zaken inbegrepen: de vele wijndegustaties, safari, kajaktocht, rivierboottocht en de toegangsgelden voor Cape Point National Park en Tafelberg.

Ook het ontbijt en af en toe de lunch (vb. bij safari) en 2x het avondmaal (BBQ) zitten inbegrepen. We kiezen voor kwaliteit. Eens je naar de andere kant van de aarde vliegt, moet je er ook goed van kunnen genieten.

Uiteraard is er nog de professionele begeleiding van Bidong en Wijnsafari die deze reis uniek maken.

Voor dit alles bedraagt de reissom 2450 euro. Wie op een kamer alleen wil slapen, betaalt een supplement van 300 euro.  Je boeking wordt definitief met een voorschot van 1000 euro. Het resterend bedrag dien je te laatste 2 maanden voor vertrek (18 augustus 2017) te voldoen.

We schatten het richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals  sommige maaltijden, dranken, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven (souvenirs) voor deze reis op +- € 350.

Het spreekt voor zich dat er wijzigingen mogelijk zijn aan het programma omwille van eventuele omstandigheden.

Klik hier voor het programma van ‘Fietsreis Zuid-Afrika 2017

 

 

Walvis Hermanus Woodstock City Market Boottocht Viljoensdrift Safari Wijnsafari Kaap de goede hoop Wijnsafari

 

Klik hier voor het programma van ‘Fietsreis Zuid-Afrika 2017

 

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik