Boland Cellar Wijnmaker

Boland Cellar WijnmakerWijnhuis Boland Cellar werd gesticht in 1941 en bevindt zich in de mooie Paarl Vallei in Zuid-Afrika. De filosofie van de wijnmakers is samenwerken. Ze hanteren regionale samenwerking om bij het maken van hun wijnen verschillende oogsten te mengen tot ultieme ‘Five Climate Blends’.

Met kennis van de regio’s maakt Bolland Cellar lekkere wijnen.  Ze onderscheiden vijf ‘klimaattypes’ in de regio: Paardeberg, Drakenstein, Swartland, de kustregio’s en Berg River Valley.  Bij het samenstellen van de wijn wordt met deze klimaatzones gespeeld om extra complexiteit en diepte toe te voegen aan hun wijn. De wijnmakers werken samen met wijnboeren die in totaal over een arsenaal van 2500 hectare wijnranken beschikken.

In de wijnkelder van Boland Cellar

De keldermeester van Boland heet Johan Joubert.  Hij is geboren op een familiale wijnboerderij in het Breede River gebied in de Kaap.  Hij ging naar de landbouwschool. Met succes studeerde hij er de richting wijnmakerij. Hij werkte voor gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnmakers zoals Muratie, Windmeul, Bovlei en Klein Zalze.  In 2001 won hij de ‘Robert Mondavi Trophy’ als internationale wijnmaker op de IWSC-competitie.

In 2002 ging Joubert naar het wijnhuis Klein Zalze waar hij jaar na jaar awards won met zijn wijnen. Dit resulteerde in 2007 in een award als beste Zuid-Afrikaanse producent van wijnen.  In 2014 keerde hij terug naar Boland Cellar om er als ‘Cellar Master’ de touwtjes in handen te nemen voor het maken van Bolands wijnen.

Wijnen die Wijnsafari in haar gamma geselecteerd heeft:

Boland Cellar Chenin Blanc

Boland Cellar Cabernet Sauvignon

Boland Cellar Pinotage

boland cellar

 

 

 

 

 

www.bolandcellar.co.za

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijnsafari inspireert

 

Download nu jouw gratis boek…

27 inzichten over Zuid-Afrika

Baje groete!

Bert & Frederik